Need help running a map I created with the editor

Put a lot of time creating a map of New York for RA. Unfortunately, it won't start. Help would be appreciated!

Information and discussion for custom maps and mods.
Post Reply
Sketlux
Posts: 5
Joined: Sat Mar 06, 2021 8:16 pm

Need help running a map I created with the editor

Post by Sketlux »

Hi,

I spent several hours creating a well-crafted map of New York and its boroughs with the map editor for RA. Unfortunately, I only realized now that the game won't start if I try to play it. I spent another hour trying to run it but to no avail.

If anyone has a solution or could help, it would be much appreciated!

You can take a look at the attachment or download it in the resource center: https://resource.openra.net/maps/41280/

Thanks!
Attachments
NYC3-13.oramap
(21.12 KiB) Downloaded 15 times

abcdefg30
Posts: 460
Joined: Mon Aug 18, 2014 6:00 pm

Re: Need help running a map I created with the editor

Post by abcdefg30 »

If you look at the "Lint check status" in the resource center and click on "failed" you will see several error messages indicating that some actors have invalid owners. In general you can check debug.log if you can't start a map, or use the utility lint command to detect such errors. (See https://github.com/OpenRA/OpenRA/wiki/Utility )

Sketlux
Posts: 5
Joined: Sat Mar 06, 2021 8:16 pm

Re: Need help running a map I created with the editor

Post by Sketlux »

Many thanks. I changed the starting points from muliti(0-5) to neutral. It now passes the Lint test. However, the game still crashes at the beginning.

abcdefg30
Posts: 460
Joined: Mon Aug 18, 2014 6:00 pm

Re: Need help running a map I created with the editor

Post by abcdefg30 »

What is the exception message?

Sketlux
Posts: 5
Joined: Sat Mar 06, 2021 8:16 pm

Re: Need help running a map I created with the editor

Post by Sketlux »

abcdefg30 wrote:
Wed Mar 10, 2021 12:19 pm
What is the exception message?
I guess it was this:

Code: Select all

OpenRA engine version release-20200503
Red Alert mod version release-20200503
on map 5426842f75012cfe6831a77e10363ba35dc2bc04 (New York by FLS).
Date: 2021-03-08 21:22:16Z
Operating System: Windows (Microsoft Windows NT 6.2.9200.0)
Runtime Version: .NET CLR 4.0.30319.42000
Exception of type `System.Collections.Generic.KeyNotFoundException`: Der angegebene Schlüssel war nicht im Wörterbuch angegeben.
   bei System.ThrowHelper.ThrowKeyNotFoundException()
   bei System.Collections.Generic.Dictionary`2.get_Item(TKey key)
   bei OpenRA.Mods.Common.Traits.EditorActorLayer.Add(String id, ActorReference reference, Boolean initialSetup)
   bei OpenRA.Mods.Common.Traits.EditorActorLayer.WorldLoaded(World world, WorldRenderer wr)
   bei OpenRA.World.LoadComplete(WorldRenderer wr)
   bei OpenRA.Game.StartGame(String mapUID, WorldType type)
   bei OpenRA.Mods.Common.Widgets.Logic.MainMenuLogic.<>c__DisplayClass15_0.<LoadMapIntoEditor>b__0()
   bei System.Action`1.Invoke(T obj)
   bei OpenRA.Game.LogicTick()
   bei OpenRA.Game.Loop()
   bei OpenRA.Game.Run()
   bei OpenRA.Game.InitializeAndRun(String[] args)
   bei OpenRA.WindowsLauncher.RunGame(String[] args)

abcdefg30
Posts: 460
Joined: Mon Aug 18, 2014 6:00 pm

Re: Need help running a map I created with the editor

Post by abcdefg30 »

Hm, that looks like your map is defining an actor with a type that does not exist.

abcdefg30
Posts: 460
Joined: Mon Aug 18, 2014 6:00 pm

Re: Need help running a map I created with the editor

Post by abcdefg30 »

Apparently this runs into an endless loop because of the way bridges are set up.

abcdefg30
Posts: 460
Joined: Mon Aug 18, 2014 6:00 pm

Re: Need help running a map I created with the editor

Post by abcdefg30 »

I completely drew with empty tiles over the bridge at around (4, 68) and the map works now. No idea what exactly went wrong. You probably need to completely paint over that bridge and add it again.

Sketlux
Posts: 5
Joined: Sat Mar 06, 2021 8:16 pm

Re: Need help running a map I created with the editor

Post by Sketlux »

Removed the bridge as you said and it works! Great! Many, many thanks! Saved my Sunday! :-)

abcdefg30
Posts: 460
Joined: Mon Aug 18, 2014 6:00 pm

Re: Need help running a map I created with the editor

Post by abcdefg30 »

Sketlux wrote:
Sun Mar 14, 2021 11:43 pm
Removed the bridge as you said and it works! Great! Many, many thanks! Saved my Sunday! :-)
You are welcome. :)

I opened https://github.com/OpenRA/OpenRA/issues/19248 so we keep track of this issue.

Post Reply