White Screen on starting

Problems with OpenRA over Windows 10 and Documents folder sync with OneDrive

Discussion about the game and its default mods.
Post Reply
colormax
Posts: 4
Joined: Sun Feb 10, 2019 12:46 am

White Screen on starting

Post by colormax » Sun Feb 10, 2019 1:07 am

Hi!

I downloaded three versions of OpenRA this night. I hope that somebody can help me. Thanks,

I explain you what I have done:

1. I downloaded OpenRA for Windows 10. I installed it without problems but... When I wanted to start it, crash! White screen.
2. I looked for info about this problem in this forum and in OpenRA FAQ
3. I tried to disconnect AV protection and NOT working
4. I downloaded OpenRA for Mac. I installed it without problems. Later I had to download another soft called "mono". I tried to start it and OpenRA worked without problems.
5. I return to Windows 10 other time and I looked for settings.yaml on Users/myusername/Documents/OpenRA and I think that I don't have this folder in this path due to I have synced my docs with OneDrive.
6. I my docs folder have a OpenRa folder, but only have 2 subfolders, "Logs" and "Modmetadata" and settigns.yaml not exist.
7. I downloaded OpenRA sourcecode hoping look for settings.yaml but I didn't find it.
8. I compile sourecode for test if OpenRA sourcecode was avaible for running and NOT work, white screen another time.

I 'm pretty sure that my problem is due OpenRA folder not is the correct path but I don't be sure that I have all content of /Users/.../OpenRA folder.

Can somebody of you send me a compressed folder with all content of /Users/.../OpenRA?

Thanks!

PD: If you think that I forget something, I'm open to your suggestions

User avatar
Graion Dilach
Posts: 234
Joined: Fri May 15, 2015 5:57 pm

Re: White Screen on starting

Post by Graion Dilach » Sun Feb 10, 2019 11:16 am

Wait what. What hardware this Win10 is on? White screen on start ain't an issue, if you get the loadscreen thenafter - Windows starts empty windows as white.

colormax
Posts: 4
Joined: Sun Feb 10, 2019 12:46 am

Re: White Screen on starting

Post by colormax » Sun Feb 10, 2019 11:56 am

My hardware is a HP Omen 15" 1st generation with Intel i7 6700U, 16gb ram, gtx960m, m.2 480gb and 1tb hhd.

Later I'm going to do another test waiting some minutes after launch and post the results.

Thanks for your reply.

colormax
Posts: 4
Joined: Sun Feb 10, 2019 12:46 am

Re: White Screen on starting

Post by colormax » Sun Feb 10, 2019 3:54 pm

I tried it but only apper the whitescreen. The game don't start.

colormax
Posts: 4
Joined: Sun Feb 10, 2019 12:46 am

Re: White Screen on starting

Post by colormax » Tue Feb 12, 2019 9:38 pm

Nobody has any idea?

Deathpoint
Posts: 13
Joined: Thu Oct 25, 2018 3:24 pm
Location: Germany

Re: White Screen on starting

Post by Deathpoint » Wed Feb 13, 2019 1:36 pm

to be honest... never occured....

Maybe some kind of remote help?

You could try to create a "Support" folder within your openRA installation. This would lead maybe into a new config which is created as "blank".

Or just try to deinstall and reinstall the latest version...

Post Reply