Bug Report: Game crashes at opening

Please help a simple-minded guy

Discussion about the game and its default mods.
Post Reply
mtargab@gmail.com
Posts: 3
Joined: Wed Jul 01, 2020 5:12 am

Bug Report: Game crashes at opening

Post by mtargab@gmail.com »

Please help me with that, I'm not really tech savy but I love the Command & Conquer franchise...I've owned a mac 10.9 Yosemite for quite some time. So when I open the apple version of the game, it crashes past the black screen with a flag where it's loading game elements...then menu music starts and the game has a fatal error and crashes...I've been suggested to see the possible fixes for this and tried everything, nothing worked, so I guess I'm missing something...When I go check the logs, that I should write down here, there are many log files in the specified folder. Which log file should I ctrl c + ctrl v here?

abcdefg30
Posts: 416
Joined: Mon Aug 18, 2014 6:00 pm

Re: Bug Report: Game crashes at opening

Post by abcdefg30 »

Your exception and graphics logs will be the ones we need to help you.

mtargab@gmail.com
Posts: 3
Joined: Wed Jul 01, 2020 5:12 am

Re: Bug Report: Game crashes at opening

Post by mtargab@gmail.com »

abcdefg30 wrote:
Wed Jul 01, 2020 11:40 am
Your exception and graphics logs will be the ones we need to help you.
Hey! Thank you for your reply!

Exception log is as follows

OpenRA engine version release-20200503
Red Alert mod version release-20200503
on map f6c528c39e04c6880343ef6be5d2a43d086980fa (Desert Shellmap by Scott_NZ).
Date: 2020-07-02 01:31:15Z
Operating System: OSX (Unix 14.0.0.0)
Runtime Version: Mono 6.4.0.198 (2019-06/fe64a4765e6 Wed Sep 18 14:14:51 EDT 2019) CLR 4.0.30319.42000
Exception of type `System.DllNotFoundException`: liblua.5.1.dylib assembly:<unknown assembly> type:<unknown type> member:(null)
TypeName=``
at (wrapper managed-to-native) Eluant.LuaApi.lua_newstate(Eluant.LuaRuntime/LuaAllocator,intptr)
at Eluant.LuaRuntime..ctor () [0x000ca] in <c8bc0b4612b543268b8307855c69585a>:0
at Eluant.MemoryConstrainedLuaRuntime..ctor () [0x00016] in <c8bc0b4612b543268b8307855c69585a>:0
at OpenRA.Scripting.ScriptContext..ctor (OpenRA.World world, OpenRA.Graphics.WorldRenderer worldRenderer, System.Collections.Generic.IEnumerable`1[T] scripts) [0x00006] in <d572d317940047d2a5a305d62d990530>:0
at OpenRA.Mods.Common.Scripting.LuaScript.OpenRA.Traits.IWorldLoaded.WorldLoaded (OpenRA.World world, OpenRA.Graphics.WorldRenderer worldRenderer) [0x00017] in /Users/travis/build/OpenRA/OpenRA/OpenRA.Mods.Common/Scripting/LuaScript.cs:43
at OpenRA.World.LoadComplete (OpenRA.Graphics.WorldRenderer wr) [0x000c4] in <d572d317940047d2a5a305d62d990530>:0
at OpenRA.Game.StartGame (System.String mapUID, OpenRA.WorldType type) [0x000ce] in <d572d317940047d2a5a305d62d990530>:0
at OpenRA.Game.LoadShellMap () [0x00016] in <d572d317940047d2a5a305d62d990530>:0
at OpenRA.Mods.Common.LoadScreens.BlankLoadScreen.StartGame (OpenRA.Arguments args) [0x00166] in /Users/travis/build/OpenRA/OpenRA/OpenRA.Mods.Common/LoadScreens/BlankLoadScreen.cs:101
at OpenRA.Game.InitializeMod (System.String mod, OpenRA.Arguments args) [0x0031e] in <d572d317940047d2a5a305d62d990530>:0
at OpenRA.Game.Initialize (OpenRA.Arguments args) [0x00480] in <d572d317940047d2a5a305d62d990530>:0
at OpenRA.Game.InitializeAndRun (System.String[] args) [0x00006] in <d572d317940047d2a5a305d62d990530>:0
at OpenRA.Program.Main (System.String[] args) [0x00044] in <d572d317940047d2a5a305d62d990530>:0

mtargab@gmail.com
Posts: 3
Joined: Wed Jul 01, 2020 5:12 am

Re: Bug Report: Game crashes at opening

Post by mtargab@gmail.com »

And graphics log is empty, totally blank

abcdefg30
Posts: 416
Joined: Mon Aug 18, 2014 6:00 pm

Re: Bug Report: Game crashes at opening

Post by abcdefg30 »

Hm, that is really weird, since we ship 'liblua'. At this point we don't know what exactly is going on, possibly the OS is just too old. Sorry. :(

Post Reply