Error when starting game with new Tileset

Information and discussion for custom maps and mods.
Post Reply
User avatar
Zeruel87
Posts: 22
Joined: Mon Oct 15, 2018 8:18 pm

Error when starting game with new Tileset

Post by Zeruel87 » Wed Nov 28, 2018 7:33 pm

Good Afteroon,

Subject says it all, iam experimenting with my own new tileset.
i can do a new map in the MapEditor with it but as soon as i want to start a game it crasher with this error:

Code: Select all

OpenRA engine version release-20180923
Zeruel87 Mod mod version v0.4
on map 7202631652db207f5fd8298db204f3aae8e99490 (test by Zeruel87).
Date: 2018-11-28 19:29:15Z
Operating System: Windows (Microsoft Windows NT 6.2.9200.0)
Runtime Version: .NET CLR 4.0.30319.42000
Exception of type `System.InvalidOperationException`: Die Sequenz enthält keine Elemente.
   bei System.Linq.Enumerable.First[TSource](IEnumerable`1 source)
   bei OpenRA.Mods.Common.Traits.SmudgeLayer.WorldLoaded(World w, WorldRenderer wr)
   bei OpenRA.World.LoadComplete(WorldRenderer wr)
   bei OpenRA.Game.StartGame(String mapUID, WorldType type)
   bei OpenRA.Network.UnitOrders.ProcessOrder(OrderManager orderManager, World world, Int32 clientId, Order order)
   bei OpenRA.Network.OrderManager.TickImmediate()
   bei OpenRA.Sync.<CheckSyncUnchanged>c__AnonStorey0.<>m__0()
   bei OpenRA.Sync.CheckSyncUnchanged[T](World world, Func`1 fn)
   bei OpenRA.Sync.CheckSyncUnchanged(World world, Action fn)
   bei OpenRA.Game.InnerLogicTick(OrderManager orderManager)
   bei OpenRA.Game.LogicTick()
   bei OpenRA.Game.Loop()
   bei OpenRA.Game.Run()
   bei OpenRA.Game.InitializeAndRun(String[] args)
   bei OpenRA.WindowsLauncher.RunGame(String[] args)

what also confused me that that part "Die Sequenz enthält keine Elemente." is german and everythign else is in english :o0:

SirCake
Posts: 298
Joined: Thu Feb 04, 2016 5:40 pm

Re: Error when starting game with new Tileset

Post by SirCake » Thu Nov 29, 2018 7:45 am

The german errors are quickly explained: This is a generic errors which can be caused by any program written with.Net library.
An Microsoft (owner of .net) was so kind to translate their error messages into many languages. ;)

abcdefg30
Posts: 301
Joined: Mon Aug 18, 2014 6:00 pm

Re: Error when starting game with new Tileset

Post by abcdefg30 » Thu Nov 29, 2018 2:01 pm

That looks like you don't have any smudges defined. Remove the "SmudgeLayer" trait from the world actor if you don't want any smudges.

User avatar
Zeruel87
Posts: 22
Joined: Mon Oct 15, 2018 8:18 pm

Re: Error when starting game with new Tileset

Post by Zeruel87 » Thu Nov 29, 2018 3:24 pm

abcdefg30 wrote:
Thu Nov 29, 2018 2:01 pm
That looks like you don't have any smudges defined. Remove the "SmudgeLayer" trait from the world actor if you don't want any smudges.
you are a wizard, you were right, that was the problem :D thanks again

Post Reply